Skip to main content

E achter B

Naast onze autorijlessen (B rijbewijs) kun je ook aanhangrijbewijs
(E achter B) halen bij Verkeersschool Rob en Nel.

Heb ik een rijbewijs nodig voor mijn aanhanger?

Om met een aanhangwagen, caravan of paardentrailer achter je auto te mogen rijden, heb je rijbewijs B of BE nodig. Wil je weten wat voor jou geldt? Dat zie je in het schema Heb ik een BE-rijbewijs nodig.

Wanneer kan ik beginnen met E achter B?

Vanaf 18 jaar kun je beginnen met rijles voor auto met aanhanger. Je hoeft hiervoor geen theorie-examen te doen, alleen het hebben van een geldig B-rijbewijs is voldoende.

De E achter B opleiding

Wij bieden onze aanhang rijlessen aan met onze Volkswagen Tiguan R-line automaat. Hoeveel rijlessen je nodig hebt verschilt per persoon en is niet altijd van te voren in te schatten. Mocht je dit willen weten, dan bieden we onze leerlingen vrijblijvend een 1e (proef)les van 2 uur aan zodat Arjan samen met jou een inschatting kan maken welke manier van opleiden het beste bij jou past.

Bij verkeersschool Rob en Nel is het mogelijk om in 1 dag jouw BE rijbewijs te halen

Nadat je samen met Arjan de (proef)les hebt gereden en samen besloten hebben om de dagcursus te volgen behandelen we eerst een aantal theoretische zaken over het rijden met een aanhanger. Vervolgens gaan we de weg op om je te begeleiden naar jouw officiële CBR praktijkexamen dat aan het einde van de middag voor jou gepland staat.

Tijdens deze dag leer je onder anderen hoe je moet aan- en afkoppelen, manoeuvreren en achteruit rijden met een aanhangwagen.

Losse rijlessen

Mocht het volgen van een dagopleiding niet passen bij jouw leerstijl of weekplanning, dan is het ook mogelijk om losse BE rijlessen te volgen.

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van onze BE opleiding vragen we je vriendelijk om je in te schrijven, zodat we zo snel mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Rijlessen in een relaxte sfeer.

Da’s fijn, toch?