Onze wijze van lesgeven

Wij lessen individueel met jou als klant en bieden een moderne rijopleiding in de vorm van COACHING , gericht op de eigen ontwikkeling. Dit houdt in dat wij met minimale aanwijzingen en zo weinig mogelijk ingrepen op zoek gaan naar leerzame situaties met oplopende moeilijkheidsgraad. Met gerichte open vragen sturen wij jou als leerling naar eigen verantwoordelijkheid, eigen inzichtelijkheid en handelingen. De opleiding staat geheel in het teken van wat er van jou als toekomstig bestuurder wordt verwacht.

Dit alles gaat op jouw eigen leersnelheid. Immers geen leerling is hetzelfde en dus zal een ieder de aandacht krijgen die hij of zij nodig heeft. Ga je snel qua leren, dan zullen wij jou aanbieden wat je op dat moment aankan! Heb je er wat meer moeite mee, dan zullen wij hier geduldig mee omgaan en bieden we je aan wat je kunt handelen.

Wij werken met de nieuwste instructievorderingenkaart op de I-pad, waarop de vorderingen van jou als leerling nauwkeurig in beeld worden gebracht en waardoor het duidelijk is op welk niveau je zit.

Deze vorderingenkaart is beschikbaar in een speciaal voor de leerling ontwikkelde App, waarin alles omtrent jouw rijopleiding overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kun je in deze App jou openstaande facturen, lesafspraken en ophaallocaties vinden. Heel handig en echt van deze tijd!

Wie zijn we

Bas Bais
Ik ben Bas Bais en woon samen met mijn vriendin Monique, mijn 2 kinderen Jolie en Mees in Borculo. Sinds Juni 2015 ben ik verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen binnen onze Verkeersschool. Ik vind het belangrijk dat je je prettig in de auto voelt en dat we zo af en toe eens een geintje kunnen maken, immers het moet een leuke bezigheid zijn om je rijbewijs te halen.

Door jou te coachen en er op aan te sturen dat je zelfstandig door het verkeer kan manoeuvreren, zo leer ik jou het auto rijden! Naast dat ik rijles geef, sport ik graag, wandel ik met onze hondjes en ben ik bezig met mijn andere passie; het sleutelen en rijden met mijn Kitcar. Zo trek ik er samen met Monique nog wel eens op uit in mijn eigen gebouwde sportwagen om heerlijk een stukje te toeren.

Rob Bais
Ik ben Rob Bais en ben getrouwd met Nel. Samen wonen wij al heel wat jaren in Borculo. Sinds Juni 2015 ben ik niet meer alle dagen te vinden in de lesauto, maar mag ik omdat ik het leuk vind zo af en toe nog wat bijspringen. Met humor en jou te coachen naar het gewenste eindresultaat, leer ik jou het autorijden. Naast dat ik rijles geef, pas ik graag op mijn kleinkinderen, doe ik klusjes rondom huis en fietsen we graag. Samen met Nel geniet ook ik er van om op een lekker zonnige dag zelf een mooie tourrit te rijden in onze MGA uit 1957.

Historie

Inmiddels ruim 60 jaar rijdt de autorijschool van Gerrit Nijmeijer nog steeds door de Achterhoek. Begonnen in de jaren 50 als éénmanszaak en tot op de dag van vandaag vele tevreden klanten aan het rijbewijs geholpen. Natuurlijk hebben zich in de loop van de jaren de nodige wijzigingen en vernieuwingen voorgedaan: Medio 1975 besloot Nijmeijer sr. wegens ziekte de rijschool over te doen aan zijn enige dochter Nel, welke ondertussen al weer een kleine 40 jaar actief is in de rijschoolwereld.

Rond de eeuwwisseling kwam er uitbreiding in de personeelsformatie; de gezamenlijke voortzetting van het bedrijf door Rob, Nel en Bas gaf een positieve wending aan het geheel. Op die manier kan in de meeste gevallen de continuïteit in het lessen worden gewaarborgd.

Sinds juni 2015 staat onze zoon Bas aan het stuur van ons bedrijf. In een werkstage van bijna 11 jaar heeft hij alle ins-en-outs van het vak mogen leren. Een echt familiebedrijf dus, waarbij nog steeds kwaliteit boven kwantiteit gaat.

Momenteel maken we gebruik van de nieuwste manier van plannen, bijhouden van vorderingen en administreren. Dit alles gebeurt digitaal en is inzichtelijk voor klant en instructeur, een hoop voordelen dus! Verkeersschool Rob en Nel voert hierdoor grotendeels een bedrijfsvoering zonder pen en papier en draagt daarmee bij aan het voeren van een maatschappelijk verantwoorde onderneming.