Over de rijschool

Kan ik direct starten?

Er is een mogelijkheid om losse lessen per uur te nemen. Ook zijn er diverse pakketten mogelijk inclusief examens. Bekijk hier onze prijzen.

Hoe snel kan ik mijn rijbewijs bij jullie halen?

Iedere persoon is anders. Hierdoor verschilt het aantal lessen per persoon en is het moeilijk om vooraf te bepalen hoe lang je met de rijopleiding bezig bent.

Kan ik ook rijles krijgen in de avond of in het weekend?

Ja, dit is mogelijk. In overleg met je rij-instructeur, plan je de lestijden, welke jou het beste uitkomen.
Ook je eerste rijles op je verjaardag is geen probleem, ook al is het op zondag!

Ik heb al rijervaring bij een andere rijschool, kan ik ook bij Rob en Nel verder lessen?

Zeker, Verkeersschool Rob en Nel biedt een rijopleiding voor zowel beginnende als gevorderde cursisten.

Wat is een DigiD-code en wat moet ik hiermee doen?

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen met je DigiD-code. Heb je al een DigiD-code gebruik dan deze link: http://mijn.cbr.nl/ (ons rijschoolnummer is 7592F2) Heb je nog geen DigiD-code vraag deze aan en gebruik dan deze link: http://www.digid.nl/ Bij het aanvragen van een begeleiderspas, voor als je nog geen 18 bent, heb je je DigiD-code nodig. Hierover is meer te vinden bij 2todrive.

Over Examens

Ik wil graag mijn Theorie examen gaan plannen, waar en hoe kan ik dit doen?

Op http://mijn.cbr.nl kun je met je DigiD een examen plannen bij een examencentrum naar keuze. Afhankelijk van de capaciteit en de tijd van het jaar (denk aan vakantie periodes) kan het zijn dat er een wachttijd is van een paar dagen tot een paar weken. Het behaalde theoriecertificaat is 18 maanden geldig, dus aan de slag en plan je theorie examen.

Is het verplicht een tussentijdse toets te doen voordat ik praktijkexamen ga doen?

Een tussentijdse toets is niet verplicht, maar heeft wel een aantal voordelen! Bij een tussentijdse toets ga je met een examinator van het CBR en je rijinstructeur een soort proefexamen doen, waarbij gekeken wordt hoever je bent met je voorbereiding van je rijexamen. In het eindgesprek na de toets komen de sterke en minder sterke punten aan de orde, waarna een aantal verbeterpunten op papier worden gezet, waaraan je samen met je rij-instructeur gaat werken tot aan je examen. Bij de tussentijdse toets kun je tevens voor de bijzondere manouvres een vrijstelling behalen.
Deze vrijstelling geldt voor het eerste daarop volgende examen.

Wanneer kan ik deelnemen aan de tussentijdse toets?

Verkeersschool Rob en Nel bepaalt samen met de cursist het tijdstip van de toets. Het CBR adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding.

Wat moet je meenemen naar je praktijkexamen?

Een overzicht van alles wat je moet meenemen naar het praktijkexamen en de toelatingseisen vind je op deze pagina.

2toDrive

Waar vraag ik mijn 2toDrive begeleiderspas aan en wie moeten daar op staan als begeleider?

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zich eerst aan. Dat kan via deze pagina. Zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. Deze vraag je aan middels onderstaande link https://digid.nl/inloggen. Voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD.

Heb ik de begeleiderpas nodig om praktijk examen te kunnen doen en hoe oud moet ik dan zijn?

Nee deze pas heb je nog niet nodig voor het doen van het examen, voor het examen moet je minimaal 17 jaar zijn.

Prijzen

Wat zijn de prijzen van bij jullie rijschool?

Wij werken met 10 rittenkaarten en daarnaast is er een mogelijkheid om losse lessen per uur te nemen. Ook kunnen we een pakket op maat maken voor je. Bekijk hier onze prijzen.

Klik hier om je direct aan te melden bij Verkeersschool Rob en Nel