Rijbewijs B, het autorijbewijs

Van te voren is het altijd moeilijk om te bepalen hoeveel lessen een kandidaat precies nodig heeft voordat hij/zij kan deelnemen aan het praktijkexamen. Niemand is immers hetzelfde: Jantje heeft talent in overvloed en kan met veel minder lessen toe als Pietje, die zijn vaardigheden, toevallig op een geheel ander vlak heeft liggen.

Natuurlijk kunnen wij in een zgn. “intakeles” (proefles) een voorzichtige prognose maken voor wat betreft het aantal lessen, welke de toekomstige kandidaat mogelijk nodig zal hebben om naar het praktijkexamen te gaan. Dit echter wel onder voorbehoud, want uiteraard kunnen zich omstandigheden voordoen, waarbij e.e.a. anders zal lopen. Tegenwoordig biedt het CBR de mogelijkheid om een Tussen-Tijdse-Toets te doen. Hierbij wordt onder toezicht van een examinator een rijproef afgenomen, waarbij het praktijkexamen wordt nagebootst en waarin de kandidaat zijn bijzondere manoeuvres kan verdienen.

In een afsluitend gesprek wordt de rit geëvalueerd, zodat de kandidaat en de instructeur de laatste puntjes op de i kunnen zetten voor het afsluitende examen. De ervaring heeft geleerd, dat kandidaten meer kans van slagen hebben bij een eerste examen als zij hebben deelgenomen aan een tussentijdsetoets. Stress en zenuwen worden meer in de hand gehouden en de kandidaat voelt zich daardoor een stuk zelfverzekerder.

Met 17 jaar beginnen met je rijbewijs en op of rond je 18de verjaardag je rijbewijs halen, dat kan! Het nemen van autorijles kan momenteel al op de dag dat je 17 jaar wordt. Ja, wij verzorgen zelfs op je verjaardag je eerste rijles.

Klik hier om je direct aan te melden bij Verkeersschool Rob en Nel

Rijbewijs B 2todrive

Bij Verkeersschool Rob en Nel kun je terecht voor 2toDrive. Verkeersschool Rob en Nel wil bijdragen aan een betere verkeersveiligheid. Ben je 16,5 jaar, dan ben je van harte welkom bij ons. Wilt u meer informatie over 2toDrive, neem dan contact op met èèn van onze rij-instructeurs of kijk op de website van 2toDrive.

Veelgestelde vragen

Een paar speerpunten op een rij:

· Met 16,5  heb je de mogelijkheid om te beginnen met lessen.
· Praktijkexamen mag je doen vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden.
· Als je geslaagd bent, mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van een coach.